Karhu otti työkalun käyttöön – rikkoi aitauksensa lasiseinän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Minnesotan eläintarhassa nähtiin maanantai-aamuna yllättävä välikohtaus, kun yksi puiston karhuista yritti murskata aitauksensa ikkunaa. Eläimen kerrotaan hakanneen lasia toistuvasti koripallon kokoisella kivellä vierailijoiden tuijottaessa tilannetta kauhuissaan.

Karhut poistettiin nopeasti aitauksesta, ja alue on pidetty välikohtauksesta asti suljettuna. Eläintarhassa työskentelevän Tony Fisherin mukaan ei ole varmaa, mikä tarhan kolmesta karhusta oli syyllinen ikkunan vandalisointiin.

Hän kuitenkin kertoo Minneapolis Star Tribune -lehdelle epäilyksen kohdistuvan Kenai-nimiseen uroskarhuun, jota mies kuvailee karhuaitauksen ”pelleksi”.

– Kenai ei tiennyt mitä se oli tekemässä. Se vain käyttäytyi kuin karhu, Fisher kuvailee.

Silminnäkijöiden mukaan karhun ikkunan hajottamiseen käyttämä kivi näytti yli 20 kiloa painavalta. Minnesotan eläintarhan otsot kuuluvat harmaakarhu-lajiin. Ne elävät noin 25-vuotiaiksi, ja painavat keskimäärin 360 kiloa.