Matkustaja, älä tee näitä virheitä lähtöportilla

Matkailu · Annika Kela

Lentoyhtiö JetBlue on julkaissut videon, jonka tarkoituksena on opastaa lentomatkustajia käyttäytymään ohjeiden mukaisesti. Videolla nähty tilanne on varmasti kaikille lentomatkustajille tuttu. Videolla nimittäin nähdään tilanne, jossa matkustajat tunkeilevat lähtöportille.

Lentokentällä odottaneet matkustajat osasivat käyttäytyä siihen hetkeen asti, kunnes lennon lähtöportti avattiin. Vaikka lentokenttähenkilökunta antoi ohjeita lentokoneeseen pääsyn suhteen, oli portilla jo syntynyt kaaoottinen tilanne.

JetBlue muistuttaa matkustajia, että lähtöportilla maltti on valttia. Töniminen ja etuileminen ei auta ketään. Matkustajat otetaan lentokoneeseen lähes aina istumapaikkojen mukaisessa järjestyksessä ja jonottaminen oman lipun kanssa on turhaa, jos oma paikka ei sijaitse ilmoitettujen joukossa.

Kaikki matkustajat huolehditaan lennolle, joten ryntäilemisen ja säntäilemisen voi unohtaa. Ethän sinä ole sortunut videolla nähtyihin esimerkkeihin?