Uusi lomatrendi leviää – babymoonit tekevät tuloaan

Lifestyle Matkailu · Annika Kela

Babymoon-lomat ovat pitkään olleet kasvava matkustustrendi. Yhä useampi pariskunta suuntaavat lomalle juuri ennen uuden perheenjäsenen tuloa. Babymoon-lomille lähdetään yleensä vain viikkoja ennen virallisen matkustuskiellon voimaan astumista.

Useimmilla lentoyhtiöillä matkustaminen kielletään 36. raskausviikon jälkeen. Valtaosa Babymoon-lomista sujuvat hyvin ja tulevat vanhemmat saavat mahdollisuuden rentoutua ja nauttia toistensa seurasta ennen kuin perheen arki kokee täydellisen mullistuksen.

On kuitenkin olemassa poikkeuksia, jotka ovat saaneet erityisesti lääkärit huolestumaan. Babymoon-lomien yleistyessä on käynyt ilmi, että yhä useampi pareista lähtee lomalle suunnittelematta mahdollisia komplikaatioita.

Daily Mail -lehden mukaan harmittavan usein sattuu tapauksia, joissa parin lapsi syntyy etuajassa Babymoon-loman aikana. Parit ovat näissä tapauksissa jääneet lomakohteisiinsa ja sairaala- ja hotellilaskut ovat paisuneet tähtitieteellisen suuriksi.

Lääkärit muistuttavat, että Babymoon-lomaa suunniteltaessa on aina otettava huomioon lomakohde ja siellä järjestyvä sairaanhoito. Vakuutuksien ottamisesta ei kannata luistaa, sillä käynnit sairaalassa voivat tulla kalliiksi. Babymoon-lomia ei ole kuitenkaan syytä välttää, sillä loma tekee hyvää koko perheelle.

Lääkärit muistuttavat, että huolellinen suunnittelu takaa Babymoon-loman onnistumisen. Komplikaatioiden tai synnytyksen käynnistymisen yllättäessä vanhemmilla pitää olla tarkka suunnitelma.