Näin Venäjällä: Hyttysfestareilla eniten puremia saanut palkitaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hyttyset ovat jokavuotinen riesa suomalaisille, olipa kyseessä sitten lämmin tai viileä kesä. Mitä kauemmas kaupunkiympäristöä menet, sitä suuremmalla todennäköisyydellä tulet kuulemaan korvissasi vaimeaa ininää ja raapimaan raajoihisi ilmestyneitä patteja seuraavien päivien ajan.

Venäjällä hyttysiin suhtaudutaan ilmeisesti suopeammin, sillä ne ovat saaneet maassa omat festivaalit. Permin aluepiirissä sijaitsevassa Bereznikin kaupungissa järjestetään perjantaina jo kolmatta kertaa vuosittaiset hyttysjuhlat. BBC:n mukaan kolmipäiväisessä tapahtumassa nähdään erilaista ohjelmaa, kuten kaikista herkullisin tyttö -nimistä kilpailua.

Kilpailuissa shortseihin tai hameeseen pukeutuneet naiset kilpailevat siitä, ketä hyttyset purevat eniten 20 minuutin aikana. Festivaalien järjestäjien mukaan parhaiten kisoissa pärjäävät he, jotka syövät hyvin, eivät juo eivätkä polta. Edellisvuosina voittajiksi selviytyneiltä hyttysenpuremia on löytynyt yli 100 kappaletta.

Muihin ohjelmanumeroihin lukeutuvat muun muassa kilpailu, jossa puolestaan selvitetään kuka onnistuu ottamaan kiinni isoimman määrän eläviä hyttysiä. Hyttysfestivaalit järjestettiin alun perin vitsinä, mutta Moscow Times -lehden mukaan juhliin odotetaan tänä vuonna jo 3.000 vierailijaa.