Karmea video varoituksena muille – koira oli kuolla hissiin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Eteläamerikkalainen eläintenoikeusjärjestö on äskettäin jakanut sosiaalisessa mediassa veret seisauttavan videon. Hissin valvontakameraan on tallentunut tilanne, jossa koiranomistaja yrittää viimeisillä voimillaan pelastaa koiransa hengen.

Vaarallinen tilanne oli saanut alkunsa arkisesta tapahtumasta. Omistaja oli koiriensa kanssa astellut hissiin huomaamatta, että toisen koiran talutushihna roikkui ovien toisella puolella. Kun omistaja viimein havahtui tilanteeseen, olivat ovet ehtineet sulkeutua.

Sekunneissa koira oli hengenvaarassa. Se jäi roikkumaan kaulapannastaan, kun hissi laskeutui kerroksia alas. Omistaja yritti nostaa koiraansa ja avata sen kaulapantaa. Nainen ei saanut hissiä pysäytettyä ja tilanne vaikutti epätoivoiselta. Sitten tapahtui ihme. Koira onnistui vapautumaan pannastaan ja se selvisi hengissä.

Omistaja satutti vakavasti kätensä ja hän oli videokuvan perusteella shokissa. Eläintenoikeusjärjestöt haluavat muistuttaa koiranomistajia olemaan valppaina, ettei vastaavia tilanteita pääsisi tapahtumaan. Lemmikkejä on syytä pitää silmällä hississä samalla tavoin kuin pieniä lapsia.