Joukkomurhaaja Breivik pääsi opiskelemaan valtiotieteitä

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin, miten norjalainen joukkomurhaaja Anders Breivik haastoi Norjan valtion oikeuteen ihmisoikeusrikkomuksesta, koska hän ei saanut olla tekemisissä muiden ihmisten kanssa. Nyt Breivik on onneksi saanut hieman tekemistä, kun hän tuli hyväksytyksi yliopistoon.

21 vuoden tuomiotaan istuva Breivik on hakenut Oslon yliopistoon opiskelemaan vuonna 2013, ja on siitä lähtien suorittanut etänä yliopiston kursseja. Oslon yliopisto on nyt antanut Breivikille oikeuden olla täysipäiväinen opiskelija.

Breivik suorittaa kuitenkin edelleen kaikki opintonsa vankilasta käsin eikä saa olla muiden opiskelijoiden tai opettajien kanssa tekemisissä muuten kuin vankilan ja yliopiston välisen yhteyshenkilön kautta.

Yliopiston rehtori Ole Petter Ottersen kommentoi Metro-lehden mukaan, että Breivikin hyväksyminen oli vaikeaa, koska Breivik oli tuottanut monen opiskelijan perheenjäsenen kuoleman. Vangeilla on kuitenkin oikeus vankeustuomiota istuessaan tavoitella korkeampia tutkintoja, minkä vuoksi Breivik pääsi lopulta Oslon yliopistoon sisään opiskelemaan valtiotieteitä.