BMX-historiaa: Maailman ensimmäinen nelinkertainen takaperinvoltti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa on nähty lukuisia videoita, joissa esitellään BMX-pyörillä tehtäviä näyttäviä temppuja. Tiettävästi kukaan ei kuitenkaan ole lajin historian aikana onnistunut suorittamaan pyörällä nelinkertaista takaperinvolttia – ennen kuin nyt.

Youtuben Nitro Circus -kanavan tuoreella videolla joukko BMX-mestareita kokoontuu Yhdysvaltojen Marylandissa sijaitsevalle temppuradalle yrittämään legendaarisen tempun suorittamista. Useimmat yrityksistä epäonnistuvat ja päätyvät rajun näköisiin kaatumisiin. Lopulta yksi miehistä kuitenkin suoriutuu haasteesta täydellisesti.

Voittajana selviytynyt mies on 27-vuotias Jed Mildon Uudesta-Seelannista. Tämä ei ole miehen ensimmäinen vastaava suoritus, sillä vuonna 2011 hän oli ensimmäinen kolminkertaisen takaperinvoltin BMX-pyörällä tehnyt ihminen.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat