BMX-historiaa: Maailman ensimmäinen nelinkertainen takaperinvoltti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa on nähty lukuisia videoita, joissa esitellään BMX-pyörillä tehtäviä näyttäviä temppuja. Tiettävästi kukaan ei kuitenkaan ole lajin historian aikana onnistunut suorittamaan pyörällä nelinkertaista takaperinvolttia – ennen kuin nyt.

Youtuben Nitro Circus -kanavan tuoreella videolla joukko BMX-mestareita kokoontuu Yhdysvaltojen Marylandissa sijaitsevalle temppuradalle yrittämään legendaarisen tempun suorittamista. Useimmat yrityksistä epäonnistuvat ja päätyvät rajun näköisiin kaatumisiin. Lopulta yksi miehistä kuitenkin suoriutuu haasteesta täydellisesti.

Voittajana selviytynyt mies on 27-vuotias Jed Mildon Uudesta-Seelannista. Tämä ei ole miehen ensimmäinen vastaava suoritus, sillä vuonna 2011 hän oli ensimmäinen kolminkertaisen takaperinvoltin BMX-pyörällä tehnyt ihminen.