Google Maps tallentaa koko ajan sijaintisi: ”Voit verestää muistojasi”

Digi Matkailu · Stara.fi

Yksityisyyden suoja on ollut viime aikoina kovasti keskustelussa ympäri maailmaa, kun paljastui, että Yhdysvaltalainen NSA pääsee käsiksi käyttäjien yksityisiin tietoihin esimerkiksi matkapuhelimissa, Facebookissa ja Googlessa – sekä muissa digitaalisissa palveluissa.

Taannoin paljastui myös, että Applen iPhone tallentaa oletusarvoisesti käyttäjän sijainnit, ellei hän ota kyseistä ominaisuutta pois käytöstä. Nyt on Google on kertonut tallentavansa sijainnit Android-laitteissa. Google Mapsin historiadataan tallentuvat nimittäin kellonaikoineen ja osoitteineen kaikki paikat, joissa puhelin vierailee. Googlen mukaan tietojen selaaminen vaatii ominaisuuden sallimisen.

– Sinun aikajanasi on antaa mahdollisuuden visualisoida rutiinisi ja näyttää helposti matkasi sekä osoittaa paikat, joissa vietät aikaasi. Jos käytät Google Photos -palvelua, näytämme myös kuvat, jotka otit tietyssä paikassa, jotta voit verestää muistojasi, Gerard Sanz kirjoittaa Googlen blogissa.

Google kertoi kehitysblogissaan, että käyttäjä voi kätevästi seurata missä on kulloinkin vieraillut ja mihin aikaan. Lisäksi laite kertoo myös miten paikkojen välillä on siirrytty ja näyttää laitteella matkan varrella ikuistetut valokuvat. Toistaiseksi ominaisuus on vain Google Mapsin Android-versiossa. Yhtiön mukaan tiedot ovat näkyvissä ainoastaan laitteen haltijalle, mutta hyvin suurella todennäköisyydellä tiedot ovat myös viranomaisten luettavissa.