Kissoille ja koirille ihmisoikeudet Espanjassa?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Castilla y Leonissa sijaitseva espanjalaiskylä on noussut otsikoihin erikoisella uudistuksellaan. Trigueros de Vallen pormestari Pedro Perez Espinosa on nimittäin ehdottanut, että kylän kissoille ja koirille annettaisiin ihmisoikeudet.

Pormestarin mielestä lemmikkieläimet ovat kylän asukkaita ja perheenjäseniä siinä missä muutkin. 330 asukkaan kylässä aiotaan äänestää pormestarin ehdotuksesta. Kissoille ja koirille myönnettäviä oikeuksia todennäköisesti rajoitetaan sen verran, että omistajia pidetään niiden huoltajina.

Jos eläin sairaistuu, voi omistaja tehdä silloin päätöksen lemmikin eutanasiasta. Pormestari toivoo, että eläimiä kohdellaan jatkossa samalla arvokkuudella kuin ihmisiä. Eläimiin kohdistuneista vääryyksistä rankaistaan ihmisoikeusrikkomukseen verrattavalla tavalla. Daily Mail -lehden mukaan pormestari on myös hiljattain kieltänyt härkätaistelut. Tässä kylässä on eläinasukkailla varmasti hyvä olla.