Tesla-sähköautoon ”naurettava” ominaisuus: 0-100 km/h 2,8 sekunnissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailman parissa vuodessa mullistaneen Teslan sähköautot haastavat kiihtyvyydessään kaikki superautot. Stara testasi taannoin miltä näyttää 700 hevosvoiman Tesla Model S P85D -auton kiihtyessä 3,2 sekunnissa nollasta sataan. Nyt tämä ”järjetön” ominaisuus on saanut jatkoa.

Teslan kuningasmallin asetuksissa on tähän mennessä ollut valittavissa Insane-ominaisuus, joka on mahdollistanut historiallisen nopean kiihtyvyyden. Nyt Tesla on kuitenkin päivittänyt autoaan, ja lanseerannut ”naurettavan” Ludicrous-ominaisuuden, jonka avulla auto kiihtyy nollasta sataan 2,8 sekunnissa, eli peräti neljä kymmenystä aikaisempaa nopeammin.

Tesla Insane Mode, Kuva: Stara
Tesla Insane Mode, Kuva: Stara

Kauas Teslan taakse jäävät superautot Lamborghineista Ferrareihin. Vastaaviin kiihtyvyyksiin pääsevät esimerkiksi Porsche 918 Spyder, Bugatti Veyron ja McLaren P1, joiden päästöt ovat aivan eri tasoa kuin täyssähköautojen. Teslan omistajat saavat uuden Ludicrous-ominaisuuden käyttöönsä 13.000 dollarin lisähinnalla.

– Ludicrous-ominaisuuden jälkeen on tietenkin vielä mahdollista nopeuttaa kiihtymistä, mutta se ominaisuus on varattu seuraavan sukupolven Tesla Roadsterille. Se on hullunkurinen nopeus, Teslan johtaja Elon Musk viittasi Spaceballs-elokuvan legendaariseen kohtaukseen.