Lokki osoittautui kylmäveriseksi: Tappoi ja söi kottaraisen!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Britannian Glasgow’ssa asuteleva Dougie McColl on saanut hämmentäviä kuvatodisteita lokin raakalaismaisesta teosta. Mies todisti vierestä, kun lokki lensi talon katolle, tappoi pienen kottaraisen ja sen jälkeen nielaisi sen kokonaisena.

Dougie McColl oli tapauksesta järkyttynyt, sillä kottaraisella oli talon reunustalla pesä, jossa odotti joukko poikasia. Kottaraisemon lähestyessä pesää, oli lokki hyökännyt sen kimppuun. Dougien mukaan pienet linnunpoikaset näkivät aitiopaikalta emonsa kuoleman. Daily Mail -lehden mukaan ei ole ensimmäinen kerta, kun lokit syövät lajitovereitaan.

Asiantuntijoiden mukaan lokkien pääasiallinen ravinto koostuu merenelävistä, kuten kaloista, mutta nälkäisenä ne saattavat syövät lähes mitä vain mikä mahtuu niiden suuhun. Lokin tapaus on osoitus luonnon armottomuudesta, sillä kannibalismi on lokeille vain yksi selviytymiskeino muiden joukossa.