Säätutkaan ilmestyi 80 kilometrin pilvi – sitten karu totuus paljastui!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltain säätutkat ovat tehneet havainnon valtavasta pilvestä Pohjois-Teksasin yllä. Oklahoman meteorologit tarkistivat havainnon ja paljastui, että pilvi oli kaikkea muuta kuin sääilmiö. Tutkan maalaama alue oli nimittäin massiivinen hyönteisparvi.

Tutkijat arvelivat, että kyseessä oli todennäköisesti heinäsirkoista koostuva parvi. Yhdysvaltalaiset ovat hämmästelleet parven suuruutta, sillä pilven läpimitta oli jopa 80 kilometriä. Daily Mail -lehden mukaan meteorologit ovat rauhoitelleet ihmisiä kertomalla, ettei tutkassa oleva alue kerro mitään parven tiheydestä.

On mahdollista, että säätutkassa oleva parvi on harvalukuinen. Säätutka on saattanut tehdä havainnon muutamien lähekkäin lentävien hyönteisten perusteella. Meteorologit muistuttavat, että kyseessä ei ole tuomiopäivän ilmiö vaan tuikitavallinen hyönteisparvi.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat