Kim Kardashian mainostaa kohulääkettä – äidit raivostuivat

Viihdeuutiset · Annika Kela

Raskaana oleva realitytähti Kim Kardashian on julkaissut Instagramissaan kuvan, jossa hän mainostaa aamupahoinvointiin tarkoitettua lääkettä. Kardashian esitteli Diclegis-lääkepurkkiaan ja vakuutti seuraajilleen, että lääke toimii tehokkaasti.

Perheenäidit ja raskaanaolevat naiset ovat olleet tähtösen kuvasta raivoissaan. Diclegis-lääke nimittäin vedettiin 1980-luvulla pois Yhdysvaltain markkinoilta, sillä sen epäiltiin aiheuttavan kehityshäiriöitä sikiölle. Koska epäilystä ei pystytty todistamaan vääräksi, kiellettiin lääkkeen myynti.

Vuonna 2013 Diclegis-lääkkeestä tuli markkinoille uusi versio. Tutkijoiden mukaan he onnistuivat vuosia kestäneillä kokeillaan todistamaan, ettei lääke vaurioita lasta tai äitiä. Siitä huolimatta äidit ovat suhtautuneet asiaan epäillen. Daily Mail -lehden mukaan Kim Kardashiania syytetään sosiaalisessa mediassa siitä, että hän on asettanut lapsensa vaaraan syömällä kyseenalaisia lääkkeitä.

Perheenäitien mielestä on myös vastuutonta mainostaa lääkettä faneille, jotka seuraavat Kimin esimerkkiä. Kardashian ei ole kommentoinut lääkkeestä syntynyttä kohua, mutta hän on todennäköisesti saanut kuvan ja kommenttien julkaisemisesta jopa satojentuhansien dollarien maksun.