Kuivajäästä tehtiin syvyyspommi – näin kävi uima-altaassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään erikoisesta reaktiosta, joka aiheutui, kun kuivajäähän työnnettiin kolikoita. 78 astetta pakkasen puolella oleva kuivajää suli kolikoiden lämmön voimasta suoraan kaasuksi, jonka vapautuminen sai kolikot heilumaan villisti. Nyt nähdään toinenkin hauska kuivajää-kokeilu.

Kuivajää, eli hiilihappojää, sublimoituu lämmetessään nesteen sijaan suoraan kaasuksi. Elintarvikkeiden viilennyksessä usein käytettävä tuote on monille tuttu myös yökerhojen näyttävistä drinkeistä. Toisella videolla nähdään nyt mitä tapahtuu, kun kuivajää pakataan ja heitetään uima-altaaseen.

The Backyard Scientist kokeili pilkkoa kuivajään pieniin paloihin ja työntää palaset muovipulloon. Pulloon pantiin lisäksi vettä, joka muuttaa jään suoraan kaasuksi. Sen jälkeen korkki suljettiin ja pullo heitettiin uima-altaaseen. Tuloksena oli pienimuotoinen kotitekoinen syvyyspommi, joka ei tässä tarkoituksessa aiheuta kuitenkaan vaaraa.