Lemmikkitrendillä ikävä seuraus – salmonellatapaukset kasvussa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset ovat alkaneet suosimaan erikoisia lemmikkejä, ja myös maatilan eläimiä on alettu tuomaan sisätiloihin lemmikeiksi. Kanojen ja porsaiden yleistyminen lemmikkinä on kuitenkin tuonut erikoisia seurauksia mukanaan.

Metro-lehti uutisoi, että salmonellatapaukset ovat lähteneet Yhdysvalloissa räjähdysmäiseen nousuun. Salmonella voi tarttua raa’asta lihasta ja eläimen ulosteesta. Aiemmin eläinten uloste ei ole maatilaa pitäneille ihmisille ollut ongelma, sillä he eivät ole olleet läheisiä eläinten kanssa.

Nyt kun kanoja on alettu kouluttamaan sisätiloihin ja porsaidenkin vieressä halutaan nukkua, tilanne on toinen. Tohtori Rod Hall kertoo olevansa huolestunut nousseista salmonellatilastoista. Ihmisten ottaessa kotiinsa lemmikiksi kanoja tai porsaita niitä halaillaan ja suukotellaan, minkä vuoksi bakteerit kulkeutuvat ihmisten suuhun.

Varsinkin lapsilla tällainen tartunta on yleinen, sillä he pitävät lemmikkien hellimisestä ja suukottamisesta eikä heidän vastustuskykynsä ole vielä tarpeeksi vahva torjumaan salmonellabakteeria vaikka määrä olisi pieni.