Leijonahavainto sekoitti asukkaat – mies ampui koiraa kadulla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Suomessa Ruokolahdella tehtiin vuosia sitten havainto eläimestä, jonka väitettiin olevan leijona. Koko maakunta meni heti sekaisin. Nyt suuresta kissapedosta on tehty havainto Yhdysvaltojen Milwaukeessa, jossa oli nähty suuri kissaeläin ja pian pedosta saatiin myös valokuvatodisteita.

Paikalliset uskovat, että kaduilla vaelteleva kissapeto on leijona. Uutiskanavat ja lehdet ovat lietsoneet paniikkia julkaisemalla arveluttavia kuvia mediassa ja painottamalla sitä, kuinka vaarallinen tilanne on kyseessä. Daily Mail -lehden mukaan tilanne on äitynyt jo lieväksi joukkohysteriaksi, sillä ihmiset ovat alkaneet tehdä perättömiä havaintoja leijonista.

Äskettäin viranomaiset saivat tiedon, että kadulla kävellyttä koiraa oli ammuttu, sillä paikallinen mies oli luullut sitä leijonaksi. Onneksi luoti oli osunut tassuun ja koira tulee toipumaan koettelemuksistaan. Todisteita leijonasta ei ole löydetty ja Milwaukeen eläintarha on useita kertoja ilmoittanut, että heiltä ei ole karannut eksoottisia eläimiä, etenkään leijonia.

Voisi luulla, että tapauksen johdosta koiranomistajat eivät uskalla ulkoiluttaa koiriaan kaupungissa. Toivottavasti Milwaukeen leijona ei vaadi lisää ammuskelun uhreja.