Peniksen koko ei pääasia – sukuelimessä tämä vetoaa naisiin eniten!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Zürichin yliopistollisessa sairaalassa on tehty tutkimus, jossa naisten piti arvioida peniksiä niiden ulkoisten piirteiden perusteella. Tutkimuksen mukaan naiset pitävät peniksen ulkonäköä tärkeämpänä kuin pituutta, paksuutta tai muotoa.

Lääketieteen ammattijulkaisu Journal of Sexual Medicine on julkaissut tutkimuksen tulokset taulukoineen. Tutkimukseen osallistui 105 naista eri ikäluokista. Tutkijoiden mukaan peniksen piirteistä tärkeimmät olivat ulkonäkö, alapään karvoitus ja iho. Muut ulkoiset ominaisuudet tulivat vasta niiden jälkeen.

Tutkijat tekivät johtopäätöksen, että miesten varustuksessa naisiin vetoaa eniten terveellinen ja hyvältä näyttävä ulkonäkö. Ulkonäöllisiä piirteitä arvioidessa oli toissijaista oliko penis ympärileikattu vai ei. Tuloksia analysoidessa kävi myös ilmi, että peniksen kokoa ei pidetty suuressa arvossa, vaan esimerkiksi peniksen pituus oli listan hännillä tärkeysjärjestyksessä.