Raiskauskohu: Perhesarjan supertähti myönsi huumanneensa naisen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mediassa on useiden kuukausien ajan puitu skandaalia, jonka mukaan näyttelijä ja koomikko Bill Cosby olisi syyllistynyt useiden naisten seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Miestä raiskauksesta syyttäneiden joukossa oli muun muassa huippumallina tunnettu Janice Dickinson.

Nyt julkisuuteen päätyneiden oikeuden pöytäkirjojen mukaan Bill Cosby on vuonna 2005 myöntänyt huumanneensa ainakin yhden naisen. Associated Press -uutistoimiston mukaan näyttelijä myös kertoi valan alla hankkineensa Quaalude-nimistä unilääkettä tarkoituksenaan antaa sitä naiselle, jonka kanssa hän halusi harrastaa seksiä.

Vuoden 2005 oikeusjutun nosti Philadelphian Templen yliopiston työntekijä. Kyseinen tapaus sovittiin julkistamattomin ehdoin suljettujen ovien takana vuonna 2006. Bill Cosby oli Templen yliopiston johtokunnan jäsen ennen kuin hän erosi siitä viime vuonna raiskaussyytösten myötä.

Bill Cosby on ollut vuosien varrella useiden raiskaushuhujen keskiössä. Syytteet eivät ole kuitenkaan päätyneet oikeuteen, sillä ne on soviteltu lakimiesten kesken suljettujen ovien takana.