Xena-hittisarja tekee paluun televisioon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Xena-televisiosarjassa seurattiin soturiprinsessan seikkailuja antiikin Kreikan taruihin perustuvassa fantasiamaailmassa. Hahmo teki ensiesiintymisensä Hercules-televisiosarjan pahiksena, mutta Xenasta tuli nopeasti Kevin Sorbon esittämää puolijumalaa suositumpi ja rakastetumpi hahmo.

NBC-televisiokanava on nyt paljastanut suunnittelevansa Xenan tuomista takaisin televisioruutuihin. Alkuperäisen sarjan tuottajina toimineet Rob Tapert ja Sam Raimi etsivät parhaillaan uutta näyttelijää ikonisen roolihahmon uuteen versioon.

The Hollywood Reporter -sivuston mukaan uudesta Xenasta halutaan samalla tavalla älykäs ja karismaattinen kuin Nälkäpeli-sarjan Katniss Everdeenistä.

Vaikka Xenan rooliin etsitään uutta esittäjää, tulee alkuperäisessä sarjassa hahmoa esittänyt Lucy Lawless olemaan uudessa sarjassa todennäköisesti mukana joko kameran edessä tai takana. Uuden Xenan televisiodebyyttiä kaavaillaan jo vuodelle 2016. Alkuperäistä sarjaa esitettiin kuuden tuotantokauden ajan vuosina 1995-2001.