Tom Cruiselta tiukka ehto Top Gun 2 -elokuvaroolille

Viihdeuutiset · Annika Kela

Top Gun -lentäjistä parhaat on yksi aikamme muistettavimmista elokumenestyksistä. Vuonna 1986 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen elokuva on viimein saamassa jatkoa. Näyttelijä Tom Cruise on ilmoittanut palaavansa Maverickin rooliin elokuvassa Top Gun 2.

Extra-lehden haastattelussa Cruise on paljastanut, että hänen paluunsa elokuvaan ei ole ollut itsestäänselvyys. Hän nimittäin kertoi suostuvansa rooliin yhdellä ehdolla. Näyttelijä haluaa lentää elokuvassa oikeilla hävittäjillä.

Tom ei aio hyväksyä tietokonegrafiikan käyttämistä elokuvassa vaan hän haluaa, että elokuva kuvataan samalla tavalla kuin alkuperäinenkin Top Gun, eli aidoilla lentokonestunteilla. Elokuvan tuotantoyhtiö on ollut huolestunut Cruisen vaatimuksesta, sillä ajat ovat muuttuneet sitten 1980-luvun.

Tom myönsi, että ei ole helppoa saada lupaa Yhdysvaltain puolustusministeriöltä ja -voimilta hävittäjien lennättämiseen. Toivottavasti lupa myönnetään, sillä se on ainoa ehto, jolla Cruise suostuu vastaanottamaan Maverickin roolin.