Kauneusihanne otti takapakkia? 14-vuotias naisten malliston kasvona

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tel Avivista kotoisin oleva 14-vuotias Sofia Mechetner avasi Diorin muotinäytöksen, jossa esiteltiin tulevan syksyn ja talven naisten muotia. Dior on sen jälkeen paljastanut, että Mechetner toimii naistenmalliston uutena kasvona, mikä on aiheuttanut paljon hämmennystä tytön nuoren iän vuoksi.

Mechetnerin läpimurto muotimaailmassa on ollut kuin tuhkimotarina. Metro-lehti kertoo tytön löytyneen sattumalta Diorin liikkeestä Pariisista, jossa Diorin luova johtaja oli kiinnittänyt tyttöön huomion. Viikon jälkeen tytöllä olikin jo ollut 170.000 punnan sopimus kourassaan, ja hän oli avaamassa suurta muotinäytöstä.

Kauniista tarinasta huolimatta moni ei katso hyvällä sitä, että Dior on ottanut naistenmalliston uudeksi kasvoksi vasta 14 vuotta täyttäneen tytön. Parlamentaarikko Caroline Nokes kommentoi, että näin nuorten tyttöjen käyttäminen aikuisten naisten muotia esiteltäessä on muotiteollisuudelta todella valitettava harppaus taaksepäin.