Delfiinin poikanen ajautui rannalle – sitten koira huomasi sen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalta kantautuu toisinaan uutisia delfiineistä, jotka ovat auttaneet pulaan joutuneita ihmisiä ja muita eläimiä vedessä. Joskus asetelma on päinvastainen, ja rannalle huuhtoutuneet delfiinit tarvitsevat maalla elävien apua päästäkseen takaisin veteen.

Rich Wilcock oli kalastamassa meriahvenia Pohjois-Walesin Cricciethilla sijaitsevalla rannikolla, kun hän huomasi Leia-koiransa haukkuvan jollekin. Koira johdatti miehen rannalle huuhtoutuneen delfiinin poikasen luokse.

– Luulin eläintä ensin hain poikaseksi. Se oli vain noin puoli metriä pitkä. Kun tarkistelin lähempää, huomasin ilmareiän eläimen pään yläpuolella ja tajusin, että kyseessä on delfiini, Rich Wilcock kuvailee Daily Post -lehdelle.

Mies nosti delfiinin hellästi ylös, ja kuljetti sen takaisin veteen. Eläin lähti uimaan saman tien syvemmälle. Seawatch-järjestön edustajan mukaan eläin on todennäköisesti ajautunut rannalle kovien tuulten seurauksena. Mies kiittelee Richiä ja hänen Leia -koiraansa hyvän työn tekemisestä.