Odottamaton seuraus! Graffitimaalarit romahduttivat rikostilastot

Viihdeuutiset · Stara.fi

Meksikolaisessa Pachucassa sijaitsevassa Palmitas-nimisessä kylässä rikollisuus on ollut ongelma. Ratkaisujen käydessä vähiin hallitus päätti kokeilla iskeä ongelman ytimeen taiteen avulla, ja pyysi suosittua graffititaiteilijoiden ryhmää apuihin.

Mielipiteitä ja aatteita graffititaiteen avulla ilmaiseva Germen Crew -niminen ryhmä sai erikoisen toimeksiannon, kun heitä pyydettiin maalaamaan kokonainen kylä sateenkaaren värein. 209 talon maalaamisella yhtenäisen isomman teoksen luomiseksi toivottiin kyläläisten tuntevan enemmän yhteenkuuluvuutta, mikä toivottavasti laskisi alueen nuorisorikollisuutta.

Tempaus oli onnistunut, sillä rikollisuus Palmitaksessa lähti laskuun ja putosi lähes mitättömiin lukuihin. Metro-lehti kertoo 452 perheen kommentoineen, että kylän maalaaminen oli vaikuttanut heihin positiivisesti ja rikollisuuden laskeminen oli näkynyt nuorissa ja koko kylässä selvästi.

El MacroMural Barrio de Palmitas – Pachuca. Etapa de Color Finalizada y aun falta mas.

Posted by Germen Nuevo Muralismo Mexicano on Wednesday, July 22, 2015

otro día largo! mañana nos vemos amigos!!#GermenCrew #GermenNuevoMuralismo #MacroMural

Posted by Germen Nuevo Muralismo Mexicano on Thursday, July 16, 2015

Un Dia Mas! por acá andamos dandole, Gracias por todo el apoyo! #GermenNuevoMuralismo #BarrioMáxico #MacroMural

Posted by Germen Nuevo Muralismo Mexicano on Wednesday, July 1, 2015