Syöpätutkijat vahvistavat: Kahvi ehkäisee rintasyöpää!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yli 20 vuotta kestänyt syöpätutkimus on tullut päätökseensä Ruotsissa. Tulokset ovat vahvistaneet, että päivittäinen kahvin juominen pienentää naisten rintasyöpäriskiä jopa 20 prosentilla.

Tutkimukseen osallistui 20 vuoden aikana yli 40.000 naista ja tuloksia pidetään erittäin luotettavina. Tutkimukseen osallistui laaja joukko tutkijoita ja lääkäreitä. Koehenkilöiden tehtävänä oli pitää kirjaa ruokavaliostaan ja raportoida siitä tutkijoille.

Tulokset ovat osoittaneet, että naiset, jotka joivat viisi kuppia kahvia päivässä vähensivät rintasyöpäriskiä 20 prosentilla, verrattuna naisiin, jotka joivat vähemmän.

Daily Mail -lehden mukaan tutkimuksista paljastui myös toinen yllättävä seikka. Naiset, jotka joivat päivittäin kahvin sijaan teetä puolestaan kasvattivat syöpäriskiään. Teellä oli muita tärkeitä terveysvaikutuksia, mutta syöpäriskiä se ei pienentänyt. Tulokset on julkaistu lääketieteellisestä ammattijulkaisussa International Journal of Cancer.