Nettiraivo repesi: Hammaslääkäri tappoi Afrikan rakastetuimman leijonan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltalainen hammaslääkäri Walter J. Palmer on tappanut yhden Afrikan kuuluisimmista ja suojeluimmista leijonista. Palmer metsästi Cecil-leijonan Zimbabwessa ollessaan, ja hän maksoi metsästystuokiostaan 55.000 dollaria.

Kuvat kuolleesta Cecil-leijonasta ovat saaneet ”nettiraivon repeämään”. Ihmiset eivät ole sanojaan säästelleet osoittaessaan Walter J. Palmerille osoitettuja vihastuneita viestejä. Esimerkiksi Piers Morgan kertoi haluavansa ampua Palmerin ja asettaa hänen päänsä täytettynä seinälle. Eläintensuojelujärjestöt vaativat nyt miehelle tuomiota, sillä leijonan tappaminen oli laitonta.

Daily Mail -lehden mukaan Palmer luuli metsästämisen olevan laillista, koska hän oli maksanut siitä. Kaksi zimbabwelaismiestä, jotka ottivat Palmerin rahat vastaan, ovat nyt saaneet syytteen salametsästyksestä. Palmer tulee todennäköisesti myös saamaan syytteen suojellun leijonan tappamisesta.

Walter J. Palmer kuuluu metsästysseuraan, joka metsästää säännöllisesti eksoottisia eläimiä Afrikan safareilla. Hammaslääkäri on aiemmin ampunut muun muassa sarvikuonon ja leopardin. Cecilin tappamisen myötä Walterista on tullut yksi internetin vihatuimmista miehistä.