UAV-kopterikilpailujen suosio räjähti – suuret sponsorit kiinnostuneita!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kauko-ohjattavien pienoiskoptereiden kilpa-ajot ovat alkaneet yleistyä ja niiden suosio on räjähtänyt. Netissä on hiljattain julkaistu useita videoita UAV-helikoptereilla lennetyistä kisoista ja nyt suuret sponsorit ovat alkaneet kiinnostua lajista.

Stara uutisoi aiemmin Melbournessa järjestetyistä kisoista, joissa UAV-kisaajat mittelöivät tehdasalueelle rakennetulla esteradalla. Kameroilla varustettujen koptereiden kisaamista on kiehtova seurata. Kisaajat näkevät esteradan ensimmäisen persoonan näkökulmasta.

Videoita katsellessa tuntuu, kuin olisi itse UAV-helikopterin kyydissä. Lajista povataan menestystä kansainvälisellä tasolla ja lajin uskotaan syrjäyttävän jopa monet urheilulajit suosiollaan. Briteissä kilpa-ajoista puhutaan jo UAV-helikopterien Formula 1 -kisoina.

On hyvin mahdollista, että taidokkaita UAV-kopterin lennättäjiä pidetään tulevaisuudessa suurina tähtikuskeina. Jää nähtäväksi kuka suurista sponsoreista lähtee ensimmäisenä mukaan UAV-kopterikisaan.