Ruotsalaiset MM-tason kuviokellujat juovuksissa altaassa – tässä tulos

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Useita valistusvideoita tehdään siitä, että alkoholin vaikutuksen alaisena ei saa ajaa autoa. Joka vuosi tapahtuu paljon onnettomuuksia, joissa toinen osallisista on ajanut autoa humalassa. Nyt ruotsalaiset kuviokellujat osoittivat, että humalassa ei kannata mennä edes uimaan.

Trygg-Hansa on julkaissut YouTube-kanavalleen Don’t Drink and Dive -nimisen videon, jossa ruotsalainen miehistä koostuva taitouintijoukkue juotetaan humalaan. Kun kaikki ovat tarpeeksi humalassa, heitä pyydetään esittämään altaassa taitouintinumero, jolla he ovat aiemmin voittaneet maailmanmestaruuden.

Taitouinnin koreografia ei suju itsevarmasta aloituksesta huolimatta näiltä kovan tason ammattilaisilta hyvin. Lopulta yksi uimareista on hukkumassa, milloin miehet keskeytetään ja pinnan alla oleva taitouimari käydään pelastamassa. Videota kuvatessa paikalla oli sukeltajia ja pelastustiimi, jotka huolehtivat siitä, että oikeaa vahinkoa ei kokeilussa tapahdu.

Ihmisiä hukkuu joka kesä humalatilan vuoksi, mutta veteen menemisestä hiprakassa ei kuitenkaan varoiteta mediassa kovinkaan paljon. Monet pitkät mökki-illat perustuvat siihen, että saunotaan ja käydään pulahtamassa järveen monta kertaa, ja iltoihin olennaisena osana kuuluu monesti myös saunajuomat. Veteen haluavien tulisi kuitenkin alkoholin vaikutuksen alaisena muistaa pysytellä edes tarpeeksi matalalla.