Hämähäkki iski sängyssä – puremasta vakavat vauriot

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Araknofobiasta kärsivät henkilöt pelkäävät kuollakseen hämähäkkejä ja pelko on niin voimakasta, että se voi aiheuttaa ihmiselle hengenahdistusta ja paniikkihäiriöitä. Suurin osa hämähäkkilajeista on täysin vaarattomia, mutta myrkyllisiä lajeja on syytäkin pelätä tai ainakin varoa.

34-vuotias Aideen Hynes sai oppia kantapään kautta sen, että nukkumaan mentäessä kannattaa aina ensin kurkistaa sängyn alle. Irlannin County Downissa asustelevan Hynesin sänkyyn oli kiivennyt yön aikana false widow -hämähäkki, joka kuuluu todella myrkyllisten pallopäähämähäkkilajien joukkoon.

Hämähäkki puri nukkuvaa neljän lasten äitiä, jonka jalkaan tuli hämähäkin myrkyn johdosta mittavia vaurioita. Jalka oli märkinyt ja ollut niin tulehtuneessa tilassa myrkyn levittyessä pohkeen yläpäästä nilkkaan asti, että nainen oli pelännyt menettävänsä jalan kokonaan.

Pitkän ja intensiivisen hoidon, antihistamiinien ja lääkekuurien jälkeen Hynes toipui puremasta täysin. Darrin-aviomies oli saanut hämähäkin kiinni ja käynyt vapauttamassa sen talon takapihan reunaan sen sijaan, että olisi kostoksi tappanut hämähäkin.