Automaailma mullistuu: Teslan automaattiohjaus loppusuoralla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailman mullistanut sähköauto Tesla on pian tuomassa markkinoille päivityksen, joka tuo joihinkin jo liikenteessä oleviin autoihinsa automaattiohjauksen ensimmäisenä maailmassa. Jo ensi syksynä Teslat voivat kulkea moottoriteillä kokonaan automaattisesti.

Teslan, SpaceX:n ja PayPalin perustaja Elon Musk julkaisi Twitterissä joukon viestejä, joissa hän valotti kohutun projektin tilannetta. Muskin mukaan yhtiö on loppusuoralla uuden ominaisuuden testaamisessa.

Automaattiohjaus tarvitsee vielä hieman viilausta haalistuneiden kaistamerkintöjen lukemisessa auringonlaskun aikaan, eli valoisan ja pimeän välimaastossa. Auto hoitaa itsenäisesti sekä auton ohjaamisen että myös nopeuden säätämisen ja oppii ajan kanssa kuljettajan tekemistä korjauksista. Uusi ominaisuus tulee jakeluun auton ohjelmiston versiossa 7. Samaan aikaan Tesla tuo autoihinsa myös automaattisen pysäköinnin.

Sähköauton kuljettajat ovat voineet jo kuukausia ajaa ilman kaasuun ja jarruun koskemista, kun yhtiö esitteli jo aiemmin automaattisen nopeudensäätimen. Sen avulla jopa satojen matkat voidaan taittaa turvallisesti koskematta polkimiin. Luonnollisesti kuljettajan täytyy koko ajan seurata liikennettä ja olla valmiina ottamaan tarvittaessa ohjat.