Huippumallien ja simpanssien välillä odottamaton yhtäläisyys

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ugandassa asuvat simpanssit ovat yllättäneet eläintutkijat osoittamalla, että myös ne suosivat kehon puhdistuskuureja. Kuurin aikaan simpanssit syövät mineraalipitoista savea, jonka tehtävänä on huoltaa elimistöä ja puhdistaa suolisto.

Tutkijoiden mukaan oli kiehtovaa havaita, että simpanssit muuttivat ruokavaliotaan tietoisesti puhdistuskuurin ajaksi. Sen jälkeen ne palasivat taas normaaliin ruokavalioonsa. Mineraalipitoisella savella puhdistautuminen ei ole vain simpanssien villitys, vaan monet ihmisistä vannovat savipuhdistuksen nimeen.

Daily Mail -lehden mukaan muun muassa huippumalli Elle Macpherson ja näyttelijätär Zoe Kravitz puhdistautuvat juomalla savesta valmistettuja juomia. Eläintutkijoiden mukaan havainto on jälleen kerran osoittanut, että kädelliset sukulaiset eivät tässäkään asiassa juuri eroa ihmisestä.