8-vuotias poika suoritti triathlonin – CP-vamma ei hidastanut menoa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kahdeksanvuotias Bailey Matthews on syntynyt CP-vamman kanssa, minkä vuoksi moni arkinen askare tuottaa pojalle hankaluuksia. Hänen on vaikea saada itselleen vaatteita päälle ja hän joutuu kävelemään tuen kanssa, mutta se ei ole estänyt poikaa tavoittelemasta omia unelmiaan.

Englannin Nottinghamshiresta kotoisin oleva Matthews osallistui North Yorkshiressa järjestettävään Castle Howard Triathlon -tapahtumaan. Andrew Cannon on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa nähdään, miten poika saapuu maaliviivalle tapahtuman kuuluttajan ja satojen paikalla olevien ihmisten kannustamana.

Matthews juoksee kohti maaliviivaa hymy huulillaan. Hänen apunaan on juoksuosuudella ollut pyörillä varustettu kävelykehikko, jonka poika jättää viime metreillä taakseen juostakseen omillaan loppumatkan. Matthews suoritti urheasti triathlonin, johon kuului Yorkshire Post -lehden mukaan sadan metrin uinti, neljän kilometrin pyörämatka ja 1,3 kilometrin juoksuosuus.