Upea keksintö! Näin teet älypuhelimen näytöstä hologrammiprojektorin

Digi Viihdeuutiset · Annika Kela

Nikkarointi- ja testausvideoihin erikoistunut Mrwhosetheboss-kanava on julkaissut älypuhelimiin liittyvän videon. Mielenkiintoisella askarteluvideolla loihditaan pieni hologrammiprojektori, joka toimii yhdessä älypuhelimen näytön kanssa.

Voisi luulla, että hologrammiprojektorin tekeminen olisi teknistä osaamista vaativaa puuhastelua, mutta video osoittaa sen oletuksen vääräksi. Nikkaroijan mukaan projektorin tekemiseen ei tarvita muuta kuin CD-kotelo, teippiä, sakset, viivottimen, kynän ja paperia.

Muovisesta CD-kotelosta leikataan nelikulmion muotoiset palat, jotka teipataan yhteen. Valmiina projektorin muoviosa muistuttaa tasahuippuista pyramidia. Kun muoviosan asettelee älypuhelimen näytön päälle, heijastuu siitä kuvio kolmiulotteisena keskelle.

Näky on kerrassaan taianomainen. Daily Mail -lehden mukaan CD-kotelon voi korvata myös lasilla, mutta silloin nikkarointi on huomattavasti haastavampaa.