Cecil-leijonan pennut pelastuivat – Jericho ryhtyi sijaisisäksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Reilu viikko sitten maailmaa järkytti tieto, jonka mukaan yksi Afrikan kuuluisimmista leijonista oli saanut surmansa. Yhdysvaltalaisen hammaslääkärin tappama Cecil-leijona jätti jälkeensä lauman, johon kuului myös joukko Cecilin pentuja.

Daily Mail -lehden mukaan lauma on saanut suojelijakseen Cecil-leijonan veljeksi väitetyn Jericho-leijonan. Zimbabwen viranomaiset ovat kiistäneet, että Jericho olisi Cecilin veli, mutta vahvistaneet Jerichon olevan kuitenkin yhä hengissä. Jerichon sijaisisyyden myötä pentujen selviytymismahdollisuudet ovat kasvaneet.

Lauma, jonka johtaja on kuollut, on usein haavoittuvainen muiden urosleijonien hyökkäykselle. Urosleijonat haluavat surmata pennut tullakseen johtajiksi ja päästäkseen parittelemaan naaraiden kanssa. Tässä tapauksessa Jericho on ottanut tehtäväkseen suojella pentuja kilpailevien urosten hyökkäykseltä.

Jericho ei siis todennäköisesti ole Cecilin biologinen veli, mutta ne ovat varttuneet aikoinaan samassa laumassa. Jericho on hyväksytty Cecilin lauman uudeksi johtajaksi ja se tekee kaikkensa suojellakseen Cecilin pentuja.