Hobitti palaa elokuvateattereihin – nyt pidennettyinä versioina

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Peter Jacksonin ohjaaman Hobitti-trilogian viimeinen osa, Hobitti – Viiden armeijan taistelu, sai ensi-iltansa viime joulukuussa. Sarjan jokainen osa on ollut noin 2,5 tuntia pitkä, joten yhteensä trilogialla on kestoa yli seitsemän tuntia. Kovimmille faneille tämäkään ei ilmeisesti ole tarpeeksi.

Hobitti-trilgia tulee palaamaan lokakuussa elokuvateattereihin pidempänä versiona osana Fathom Events -sarjaa. Elokuvat tullaan esittämään teattereissa peräkkäisinä iltoina. Pidennettyjen versioiden kestot vaihtelevat 174 ja 186 minuutin välillä, joten yhteensä katsottavaa on yhdeksän tunnin verran.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, tullaanko Hobitti-trilogian pidennetyt versiot näkemään elokuvateattereissa myös Suomessa. Digital Spy -sivuston mukaan Hobitti-trilogia on tuottanut maailmanlaajuisesti yhteensä kolme miljardia dollaria.