ME-tempaus: Tesla-sähköautolla 6 600 kilometriä 96 tunnissa – ilmaiseksi!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailman tulevaisuutta viime vuosina luotsannut sähköauto Tesla on vahvasti mukana uudessa Guinnessiin ME-tempauksessa, jossa sähköautoilla ajetaan Espanjan Tarifasta Norjan Nordkappiin vain neljässä päivässä.

Matkan 6.600 kilometriä taittuu suunnitelmien mukaan 96 tunnissa. Euroopan läpi ajamisen polttoainekustannuksiin ei kulu kuljettajilta euroakaan, sillä autojen akut ladataan Teslan ilmaisissa Supercharger-latauspisteissä. Niissä autoon saadaan lisää ajokilometrejä jopa 300 kilometrin verran puolen tunnin latauksella.

Yhteensä autojen latauksiin on suunniteltu käytettäväin 96 tunnista vain 22 tuntia, ja loput käytetään ajamiseen. Reissu käynnistyy ylihuomenna perjantaina 7. heinäkuuta ja perille on määrä päästä 11. heinäkuuta. Ennätysyritys on osa suurempaa kokonaisuutta, jossa Teslat ajavat kahden viikon aikana yhteensä 14.000 kilometriä.