Darudelta uusi albumi 8 vuoden tauon jälkeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiin lukeutuva konemusiikkitähti Darude julkaisee kahdeksan vuoden tauon jälkeen uuden albumin Moments perjantaina 14. elokuuta.

Levyn ensimmäinen singlelohkaisu Beautiful Alien julkaistiin keväällä ja uusi single Moments julkaistaan elokuussa. Moments-albumia ovat olleet tekemässä muun muassa Jarkko Ehnqvist, Sebastian Rejman, Kristiina Wheeler, Apocalyptica, Tom Fall, Ville Heikkilä ja tuottajaduo Lope & Kantola. Tämän lisäksi levyä on sävelletty Tanskassa ja Ruotsissa.

– Albumia tehdessä mietiskelin usein viimeistä viittätoista vuotta ja hetkiä, joita on matkalla ollut ensimmäisestä julkaisusta ja keikasta lähtien. Ystävät, Amerikkaan muuttaminen, perheen perustaminen, kanssamuusikot ja taustatekijät ovat kaikki vaikuttaneet voimakkaasti albumin fiilikseen ja soundiin, Darude kertoo.

– Säveltämisen ja kirjoittamisen lisäksi piti miettiä miten yhdistää omat vakiosoundit ja niiden käyttötavat uuteen soundiin. Valitsin useita eri tahoja, joiden kanssa työstin biisejä ja sain käyttööni heidän näkemyksensä mun soundista ja tietenkin heidän oman soundinsa ja ammattitaitonsa.

Darude julkaisi yli 15 vuotta sitten maailmanlaajuisen menestyskappaleen Sandstorm. Biisi myi yli kaksi miljoonaa kappaletta ja se soi tänäkin päivänä ympäri maailmaa eri tapahtumissa. Kappale on viime aikoina ollut esillä League of Legends -videopelissä, jonka ansiosta Sandstorm on nousi tänä vuonna uudelleen listoille esimerkiksi Australiassa.

Sandstorm-single julkaistiin marraskuussa 1999 ja siitä tuli seuraavan vuoden parhaiten myynyt single maailmanlaajuisesti. Daruden muita hittikappaleita ovat esimerkiksi Feel The Beat ja Music. Debyyttialbumi Before The Storm myi maailmanlaajuisesti yli 800 000 kappaletta.