Viimeiset sanat kuolinvuoteella – tässä niistä yleisimmät

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet muistavat rakkaidensa viimeiset sanat, kun heistä on ollut aika jättämässä. Kuuluisten viimeisten sanojen joukossa on monia legendaarisia letkautuksia, mutta Perfect Choice Funerals -sivuston kyselyn mukaan viimeiset sanat tavallisten ihmisten keskuudessa ovat useimmiten käytännöllisiä neuvoja.

Huffington Post kertoo kyselystä, johon otti osaa 2.198 aikuista, jotka olivat menettäneet rakkaansa viimeisen vuoden aikana. Kysely paljasti, että useimmat kuolinvuoteella käydyt viimeisimmät keskustelut koskivat parisuhteeseen tai uraan liittyviä neuvoja.

83 prosenttia vastaajista kertoi saaneensa viisaita neuvoja rakkailtaan ennen kuin he menehtyivät. 62 prosenttia kertoi keskustelun koskeneen parisuhteeseen liittyviä neuvoja, 56 prosenttia oli saanut uraa koskevia ohjeita ja 43 prosenttia vastaajista kertoi neuvojen koskeneen perhe-elämää. Opiskelu ja raha-asiat olivat myös melko suosittu viimeinen puheenaihe.

Kyselyn lopuksi ihmisiltä oli vielä kysytty, miksi he uskovat kuolevan perheenjäsenen antaneen viimeisinä sanoinaan neuvoja heille. 29 prosenttia oli sitä mieltä, että neuvot annettiin rakkaudesta ja sen vuoksi, että kuolemaisillaan oleva halusi heidän olevan onnellinen. Kuusi prosenttia vastanneista oli kuitenkin sitä mieltä, että neuvot annettiin sen vuoksi, että heille haluttiin antaa vielä viimeinen opetus.