Miesten syömishäiriöt yleistyneet – syynä urheiluravinteet!

Fitness Viihdeuutiset · Annika Kela

Britannian julkisen terveydenhuollon teettämän tutkimuksen mukaan miesten syömishäiriöt ovat olleet huolestuttavassa kasvussa. Asiantuntijoiden mukaan syynä on urheiluravinteiden lisääntynyt käyttö. Yhä useampi urheilijoista korvaavat aterian esimerkiksi proteiiinjuomilla.

Lääkärit ja tutkijat ovat huomanneet, että ongelmaa on esiintynyt erityisesti vasta-aloittaneiden treenaajien keskuudessa. Monilla heistä oli puutteellisia tietoja lisä- tai urheiluravinteiden käytöstä, sillä he eivät olleet keskustelleet aiheesta asiantuntijoiden kanssa.

Daily Mail -lehden mukaan potilastiedot osoittivat, että syömishäiriöistä kärsivistä miehistä 22 prosenttia myönsivät korvanneensa aterioita urheiluravinteilla. Lääkäreiden mukaan syömishäiriöistä kärsivistä miehistä 3 prosenttia oli ollut sairaalahoidossa epäterveellisten ruokailutottumustensa seurauksena.

Suuri osa syömishäiriöistä jää hoitamatta ja tutkijat epäilevät että luvut olisivat huomattavasti suurempia, jos heillä olisi enemmän tietoa sairaalahoitoon tuoduista potilaista. Lääkärit muistuttavat, että urheiluravinteet eivät korvaa aterioita ja ravitsemusasioista kannattaa aina keskustella asiantuntijoiden kanssa ennen niiden säännöllisen käytön aloittamista.