Tutkijat vahvistivat! Tehokas krapulalääke löytyy hedelmäosastolta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australialaistutkijat ovat onnistuneet kokein todistamaan, että päärynästä on apua krapulan oireisiin. Tutkimuksessa koehenkilöt joivat päärynämehua ja tulokset osoittivat, että päärynä lieventää tehokkaasti krapulassa koettuja oireita.

Koehenkilöt oli jaettu kahteen ryhmään. Osa ryhmästä sai juotavakseen päärynämehua ja osa sai päärynän makuista lumelääkettä. Aitoa päärynämehua juoneet kärsivät lievemmistä oireista, sillä he pärjäsivät paremmin keskittymiseen liittyvissä testeissä, muistitehtävissä ja kokivat ärsyyntyvänsä vähemmän ääni- ja valotesteissä.

Päärynällä on pitkä historia krapulan oireiden hoitamisessa erityisesti Lähi-Idässä. Metro-lehden mukaan tutkijat olivat valinneet kokeisiinsa aasialaisia ja korealaisia päärynälajeja, joita on käytetty Lähi-Idässä krapulalääkkeenä.

Seuraavaksi tutkijat aikovat selvittää ovatko myös länsimaalaiset päärynälajit yhtä tehokkaita testissä. Tutkijat muistuttavat, että päärynämehu toimii krapulalääkkeenä ainoastaan silloin, jos sitä juodaan ennen alkoholin nauttimista.

Koehenkilöt joivat testeissä 2,2 desiä mehua. Päärynän tehokkuus lääkkeenä perustuu siihen, että se vauhdittaa aineenvaihduntaa ja poistaa alkoholia verestä. Sen seurauksena oireet lievenevät tehokkaasti.