Turkkiin avattiin Breaking Bad -kahvila – uskaltaisitko asiakkaaksi?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vince Gilliganin luoma Breaking Bad -sarja on nauttinut laajamittaisesta suosiosta vielä senkin jälkeen, kun sarjan viimeinen jakso esitettiin vuonna 2013. Nyt sarjan fanit ovat perustaneet jopa Breaking Bad -teemaisen kahvilan Turkin Istanbuliin.

Amfetamiinin sijaan Walter’s Coffeessa piristäydytään laillisin keinoin, paikan päällä paahdetun kahvin voimin. Muutoin Breaking Bad -teema ilmenee kahvilassa monella tavalla. Henkilökunta on pukeutunut sarjasta tuttuihin keltaisiin suojahaalareihin, ja tarjoiltavat herkut ovat hittisarjan inspiroimia.

Kahvila avattiin maaliskuussa, jolloin sen nimi oli vielä Heisenberg Coffee and Roasting. Paikan perustajiin kuuluva Deniz Kosan kertoo idean teemakahvilasta syntyneen hänen ja serkkunsa yhteisestä vitsistä. Denizin mukaan hänen serkkunsa muistuttaa ulkonäöltään erehdyttävästi Bryan Cranstonin televisiosarjassa esittämää Walter Whitea.

Berliiniläinen Deniz Kosan suunnitteli avaavansa kahvilan alun perin New Yorkiin. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat alkuperäisen sijoittajan peräännyttyä hankkeesta. Koska istanbulissa sijaitsevan kahvilan vastaanotto on ollut positiivinen, suunnittelee Deniz laajentavansa toimintaansa myös Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.