Comic Conin synkkä tausta paljastui – naisten ahdistelu yleistä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Comic Con -tapahtuma nähdään monien mielestä tilaisuutena pukeutua omaksi fiktiiviseksi lempihahmokseen ja antaa kaiken sisällä piileskelevän nörttiyden pulputa ulos. Valitettavasti liian monen mielestä hahmoasuihin pukeutuminen antaa luvan epäsoveliaalle koskettelulle, seksuaaliselle häirinnälle ja ahdistavalle tuijottamiselle.

Comic-Con -tapahtumien naispuoliset osallistujat ovat perustaneet Change.org-sivustolle vetoomuksen, jonka allekirjoittaneet toivovat San Diego Comic Con -tapahtuman kehittelevän ahdistelunvastaisen toimintaperiaatteen. Vetoomuksen on allekirjoittanut tällä hetkellä jo 3.042 ihmistä.

Geeks for CONsent -kanava on julkaissut YouTubeen videon, jossa hahmoiksi pukeutuneet naiset todistavat vuorotellen joutuneensa ahdistelun, koskettelun, tuijottamisen tai luvattoman valokuvaamisen kohteeksi. Moni ei näytä ymmärtävän sitä, että naisen pukeutuminen hahmo- tai rooliasuun ei tarkoita sitä, että hänen hameensa alle saisi laittaa kameran.