90-vuotias sankari pelasti vaimonsa – haki palavasta talosta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

90-vuotias mies kävi pelastamassa hänen vaimonsa palavasta talosta avioparin Pohjois-Carolinassa sijaitsevasta kodista. Arthur Schneider päätti toimia heti välittämättä siitä, miten vaarallista palavaan taloon meneminen hänelle olisi.

90-vuotiaan Arthurin ja hänen 89-vuotiaan vaimonsa Rosemaryn kodin tulipalo oli saanut alkunsa salamasta. Rosemary oli jäänyt pyörätuolinsa kanssa jumiin talon perälle eikä olisi päässyt sieltä omin avuin ulos. Arthur kävi rohkeasti pelastamassa Parkinsonin taudista ja dementiasta kärsivän vaimon palavasta talosta pitäen paljasta kättään omien kasvojensa suojana.

Arthur oli saanut tuotua vaimonsa pyörätuolissa kuistille, minkä jälkeen hän oli ilman kävelykeppiään juossut naapuritaloon pyytämään apua. Hän oli yhdessä naapurin kanssa saanut nostettua Rosemaryn pyörätuoleineen kuistin portaiden yli alas nurmikolle.

Arthur ja Rosemary ovat olleet naimisissa 68 vuotta, eikä Arthur voisi ajatella elävänsä ilman vaimoaan. Hän kommentoi New York Daily News -lehdelle, että Rosemary on kuin hänen toinen puolensa eikä hän olisi voinut kuvitellakaan jättävänsä vaimoaan palavaan taloon. Tekoa ei Arthurin mukaan tulisi edes kutsua pelastamiseksi tai sankariteoksi vaan toimivaksi avioliitoksi.