Sydäntäsärkevä näky: Orpo sarvikuono luuli autoa äidikseen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Krugerin luonnonpuistossa työskentelevät vartijat olivat löytäneet orvoksi jääneen sarvikuonon poikasen. Donnieksi nimetyn sarvikuonon emo oli surmattu salametsästäjien toimesta. Hätääntynyt ja huolestunut poikanen kaipasi turvaa ja pian se löysi lohdun maastoautosta.

Vartijat ovat ottaneet kuvia poikasesta, joka nojasi tielle pysäköityä autoa vasten. Poikanen haki turvaa autosta ja se selvästi kaipasi auton hyväksyntää. Metro-lehden mukaan poikanen käyttäytyi kuin se olisi luullut autoa sen emoksi. Vartijat ja eläinlääkäri rauhoittivat poikasen lääkkeillä ja pienokainen kuljetettiin hoidettavaksi villieläinkeskukseen.

Matkalla Donnie oli vähällä menehtyä, mutta eläinlääkäreiden ponnisteluiden johdosta se selvisi hengissä. Nyt Donnien tila on vakaa ja sille yritetään etsiä keinoemo, jotta se voitaisiin joskus vielä vapauttaa takaisin luontoon.