Uskomaton ihmispyramidi kadulla Thaimaassa – ja ilman turvaverkkoa!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sirkuksessa nähdyt akrobaatti- ja eläinnumerot sekä erilaiset jongleerausesitykset ja klovnerin osuudet ovat hauskaa katseltavaa. Sirkuksen tekeminen on täysin oma taiteenlajinsa ja monet esitykset vaativatkin paljon harjoittelua.

Jännittävissä nuorallakävelyissä ja muissa vaarallisissa tempuissa käytetään kuitenkin yleensä turvaverkkoja ja patjoja alustoina pehmentämään mahdollista putoamista.

YouTubessa on julkaistu Thaimaassa kuvattu video esityksestä, joka kaikessa vaarallisuudessaan saa katsojalle hien pintaan. Thaimaalaiset esiintyjät alkavat kasaamaan asvalttipäälysteisellä kadulla toisistaan ihmistornia ilman minkäänlaisia turvavaljaita, -patjoja tai -verkkoja.

Videolla tornia aletaan kasaamaan ihmisistä, jotka asettuvat toistensa hartioille istumaan. Kun tornissa on viisi ihmistä, he alkavat yksi kerrallaan nousemaan istuma-asennosta toistensa harteille seisomaan. Päällimmäisenä oleva pieni lapsi nousee viimeisenä seisomaan ja on osua sähkölinjaan ollessaan niin korkealla. Tässä tempussa voisi epäonnistumisen hetkellä käydä todella huonosti.