96 miljoonaa muovipalloa tekojärveen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kaliforniassa sijaitseva vedenjakelukeskus on ollut pulassa osavaltiota koetelleen kuivuuden vuoksi. Vedenjakelualtaassa oleva vesi on alkanut haihtua uhkaavaa vauhtia kovien helteiden takia. Ongelman etenemisen hidastamiseksi on päädytty erikoiseen ratkaisuun.

Vesialtaaseen nimittäin laskettiin 96 miljoonaa muovipalloa. Mustien varjopallojen tehtävänä on estää vettä haihtumasta. Sen lisäksi varjopallot suojaavat allasta ilmansaasteilta, hiekkapölyltä ja metsäpalojen tuhkalta.

Daily Mail -lehden mukaan asiantuntijat ovat vakuuttuneita varjopallojen hyödyistä. Heidän mukaansa pallot säästävät osavaltiolle 250 miljoonaa dollaria vuodessa verrattuna muihin veden varjelemiskeinoihin. Epätoivoisella hetkellä kalifornialaiset ovat keksineet ratkaisun, joka todennäköisesti toimii myös pidemmällä tähtäimellä.