Seksivalistusta nuorille uudella tavalla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monilla on varmasti muistikuvia koulussa läpikäydystä seksuaalivalistuksesta. Tunnilla katsottiin jokin vaivaannuttava ja liian havainnollistava video, ja useimmat oppilaat keskittyivät peittelemään punastustaan tai hihittelemään kavereidensa kanssa.

Seksuaalivalistus on kuitenkin nuorille tärkeää, että oikea tieto sukupuolitaudeista, ja niiltä sekä raskaudelta suojautumisesta leviää uudelle sukupolvelle. Last Week Tonight with John Oliver -ohjelman juontaja oli niin huolissaan seksuaalivalistuksen puutteellisuudesta, että päätti näyttää lähetyksessään omasta mielestään toimivamman valistusvideon.

John Oliverin näyttämä seksuaalivalistusvideo on kuorrutettu huumorilla ja hauskoilla näyttelijöillä. Sex Ed -nimisellä videolla esiintyy muun muassa monista komediasarjoista tunnetut näyttelijät Aisha Tyler, Kristen Schall, Kumail Nanjiani ja Nick Offerman.