Tältä selfien kuvaaminen näyttää muiden silmin

Digi · Annukka Heikkilä

Itsensä kuvaaminen ja niin sanotut selfiet ovat todella yleisiä. Kuvat saattavat näyttää lopulta kauniilta ja siltä, että ne on otettu nopeasti ja luonnollisesti, mutta yleensä totuus niiden takana on aivan toinen.

Monilla ihmisillä on tietty tapa poseerata tai ilmehtiä, kun he näkevät itsensä peilistä. Oli ilme sitten hymy, silmien siristys tai mikä tahansa muu, se poikkeaa yleensä ilmeistä, jotka muut ihmiset ovat kyseisellä henkilöllä tottuneet näkemään. Sama pätee kameralle poseeraamisen kanssa, mikä on yksi syy siihen, että itsestään kuvan ottaminen näyttää muiden silmiin todella omituiselta ja huvittavalta puuhalta.

Eräs äiti on kuvannut puhelimellaan toista lasten leikkikentällä olevaa naista, joka kuvaa itseään. Nainen ottaa 90 sekunnin ajan erilaisia asentoja ja ilmeitä, ja yrittää saada itsestään täydellistä selfietä. Toiminta näyttää melko huvittavalta ja samalla realistiselta. Tältä itsensä kuvaaminen oikeasti näyttää.

Nainen on saattanut julkaista Instagram-tilillään puistossa otetun kuvan, jonka kuvatekstissä hän on voinut kertoa miten ihanaa on olla oman lapsen kanssa viettämässä iltaa puistossa. Totuus on kuitenkin se, että lapset leikkivät taustalla keskenään, kun äiti kiinnittää huomiota pelkästään itsensä kuvaamiseen.