Vain hurjapäille! Maailman pisin vesiliukumäki yli 600-metrinen

Matkailu · Annika Kela

Yhdysvaltalainen urheilupuisto on rakentanut laskettelurinteen kupeeseen vesiliukumäen, joka on yli 600 metriä pitkä. Entisenä Action Park-huvipuistona tunnettu alue on houkutellut paikalle uteliaita sivullisia seuraamaan liukumäen testaamista.

Daily Mail- lehden mukaan testaukset ovat sujuneet hyvin ja liukumäki on todettu turvalliseksi. Onnistuneiden testausten jälkeen paikalle kutsuttiin lopulta Guinness World Recordsin edustaja. Mountain Creek-urheilupuiston väki sai pian kuulla, että he olivat onnistuneet rikkomaan liukumäellään ennätyksen. Vesiliukumäki on nimittäin pisin maailmassa.

Urheilupuisto on hakenut New Jerseyn osavaltiolta lupaa avata liukumäki myös muulle yleisölle. Toistaiseksi liukumäestä on päässyt nauttimaan vain urheilupuiston henkilökunta. Netissä on äskettäin julkaistu vesiliukumäestä hurja GoPro-video. Testaajan näkökulmasta kuvattu video ei jätä kylmäksi, sillä se osoittaa, että vauhti on vähintäänkin päätä huimaavan nopea.