Palveluskoira vailla vertaa – opettaa ihmisiä surffaamaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Palveluskoirat ovat todella suuri ja korvaamaton apu niitä tarvitseville ihmisille. Koirat voivat toimia ihmisen oppaana, silminä ja näköjään jopa launelautailuopettajina. Ricochet-niminen palveluskoira opettaa mestarisurffaajana myös muille apua tarvitseville lempiharrastuksensa salat.

Koiralla on oma Instagram-tili Surfdogricochet, jossa koiran vauhdikasta elämää ja sen opettamia oppilaita pystyy seuraamaan. Koira käytännössä elää rannalla ja näyttää nauttivan työstään täysin rinnoin. Ricochet opettaa surffaamaan sellaisia lapsia, aikuisia ja vanhuksia, jotka eivät pystyisi siihen yksin.

Ricochetin oppilaina käyvät ihmiset, joilla on jokin invaliditeetti, minkä vuoksi he eivät pystyisi surffaamaan yksin. Koira auttaa heitä pysymään laudan päällä tasapainottamalla sitä joko laudan edestä tai takaa. Ricochet on rannalla hurmaava valopilkku ja saattanut vauhdikkaan lajin pariin monet ihmiset, jotka ovat voineet aikaisemmin vain unelmoida surffaamisesta.

Bark cheese!

Kuva, jonka Surf Dog Ricochet ?Follow Me! (@surfdogricochet) julkaisi

My FURiend, my hero, my inspiration. Bethany Hamilton. #sharkweek #besomedoggy #besomedoggybarkweek

Kuva, jonka Surf Dog Ricochet ?Follow Me! (@surfdogricochet) julkaisi

#TBT #surfcitysurfdog demo 2009. Double tap if you know a surfer!

Kuva, jonka Surf Dog Ricochet ?Follow Me! (@surfdogricochet) julkaisi

I ride the wave of helping others. @thewaveiride #sharingmywave #surfingdogsofinstagram

Kuva, jonka Surf Dog Ricochet ?Follow Me! (@surfdogricochet) julkaisi