Uutuuskeksintö tekee jokaisesta latte-taiteilijan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joissain kahviloissa baristat tekevät latte-kahvin pinnalle muodostuvaan vaahtoon yksityiskohtaisia ja näyttäviä kuvioita. Tyypillistä latte-taidetta edustavat esimerkiksi sydämen ja lehtien muotoiset kuviot juoman päällä.

Yksityiskohtaisen latte-taiteen tekeminen on perinteisesti vaatinut erityisiä taitoja. Ripple Maker -nimisen uutuuskeksinnön luvataan kuitenkin mahdollistavan vaahdon päälle ilmestyvien, tarkkojenkin kuvioiden tekemisen kelle tahansa.

Daily Dot -sivuston mukaan laite toimintaperiaate muistuttaa hieman 3D-tulostinta, mutta muovin sijaan laite käyttää ”musteenaan” tietenkin kahvia.

Ripple Maker suunnattu pääasiassa kahviloille ja muille pienille yrityksille, ja koneella onkin hintaa hulppeat 999 dollaria. Lisäksi laitteen käytöstä pyydetään 75 dollarin kuukausimaksu. Saksalainen Lufthansa-lentoyhtiö on jo ilmoittanut ottavansa Ripple Makerin käyttöön koneissaan.